Afsluiting Limburgse Koordagen

Odeon was gevraagd om als gastkoor op te treden tijdens de feestelijke afsluiting van de Limburge Koordagen 2015. Volgens Jacqueline vroegen ze Odeon “omdat we leuk zijn”. Wat wil je nog meer?

Dus togen we op zondagavond 11 oktober in Western style richting Roermond om een paar nieuwe nummers uit ons theaterconcert-in-wording A Fistful of Odeon te brengen. Dit werd voor deze nummers tevens onze eerste try-out “mit peskes”. En hoewel Sybrand van der Werf (onze regisseur) het al ingewikkeld genoeg had gemaakt, kwam daar die avond ook nog bij dat we twee van de drie bassen moesten missen. Die-hard bas Ron moest dus absoluut altijd in poleposition voor de microfoon terecht komen.

Vóór ons live-optreden zou de vorige maand opgenomen videoclip op het grote scherm getoond worden. Toen de eerste maten van “Aan de Amsterdamse grachten” klonken, dacht de zaal misschien naar een groepsfoto van Odeon te kijken, echter Odeon herkende zichzelf niet…?! Minutenlang werd vanaf de desktop van de technicus een familieportret geprojecteerd voordat de eigenlijke videoclip startte. Niet bepaald bemoedigend dit, maar absoluut niet uit het veld geslagen ging Odeon vervolgens het podium op. Het werd een spetterend optreden waarbij het publiek bij het “en-nu-gaan-we-los”-deel van Uptown Funk enthousiast meeklapte. Het applaus hield aan terwijl Jacqueline symbolisch het hele koor neerschoot met haar klapperpistool en over ons heen stappend richting de coulissen liep. Een waardige try-out voor A Fistful of Odeon met mooie eerste reacties.

PS. Houd onze website in de gaten. Binnenkort kun je hier ook bovengenoemde videoclip bewonderen.