Odeonners & Der Freischütz

Nadat Odeon was benaderd om als koor mee te zingen in de openluchttheater-productie ‘Der Freischütz’ van Opera Compact, kon gelukkig een deel van onze zangers zich vrijmaken voor deze bijzondere productie. De opera werd 200 jaar geleden door Carl Maria von Weber gecomponeerd en is door Jesse Passenier in een modern jasje gestoken. De uitvoeringen vonden plaats in vier verschillende openluchttheaters in augustus/begin september 2022.

Het verhaal: jager Max moet de hand van zijn geliefde Agathe winnen met een welgemikt schot. Overmoedig gebruikt hij, met hulp van Samiel alias de duivel, kogels die hun doel niet kunnen missen. Denkt hij… Dit staat parallel aan de maakbaarheid van de huidige samenleving en de ontwrichting als het niet gaat zoals we denken.

Odeon-dirigente Jacqueline Nelissen vormde een projectkoor en zette alle koorstukken goed in de grondverf. Productie-dirigent Enrico Delamboye bracht koor en orkest bij elkaar en zorgde daarna voor de finishing touch. De professionele cast en crew stond garant voor een waar spektakel. In onze speciaal door Sanne Puyk geslecteerde kostuums en onder de creatieve regie van Sybrand van der Werf was iedere repetitie en uitvoering een feestje.

Het was voor onze Odeon-zangers een geweldige ervaring om samen met dit gezelschap op het podium te staan. Een zomer om nooit te vergeten… Gelukkig hebben we de foto’s nog.