Fotoalbums

iOdeon00012.jpeg

iOdeon

Het theaterconcert iOdeon gaat over onze wereld met al haar technische ontwikkelingen. Die dragen de mogelijkheid in zich voor een betere wereld maar net zo goed voor grotere ongelijkheid. Wat betekent het om mens te zijn in een wereld die zo snel verandert? Wat als al die slimmere en betere systemen mensen overbodig en nutteloos maken? Als we steeds meer gaan vergeten wat echt contact hebben met anderen betekent? Moeten we hier bang voor zijn? Het is tenslotte geen onoverkomelijke natuurkracht die ons overvalt. We kunnen zelf onze toekomst vormgeven, maar welke toekomst willen wij? Dé vraag van ieder science fiction verhaal.
Science 05.jpg

Science

Science is een compositie van Verklanking, een samenwerkingsverband tussen componist Vincent Cox, wetenschapper Dr. Tim Leufkens en dirigent Frank Marx. Het muziekstuk stelt de vraag ‘wat maakt een mens een mens?’ centraal. Aan de hand van de verklanking van vier wetenschappen, namelijk natuurkunde (φ), biologie (β), wiskunde (μ) en psychologie (ψ) wordt gezocht naar een antwoord op de vraag. De compositie heeft naast de vier wetenschappen een introducerend deel, de hypothese, en een afsluitend deel, de falsificatie. Science wordt vertolkt door slagwerkers en blazers van Philharmonie Sittard en Harmonie St. Michaël Thorn en Vocal Group Odeon. Claudia Couwenbergh is de sopraanzangeres, Cyrille Niël speelt accordeon en Nikki Bourry en Celine Janssen verzorgen de dans. Foto's: Cloë Notten Fotografie
OLK 2019 12.jpg

Open Limburgs Korenfestival 2018

Op 6-7 oktober 2018 werd het jaarlijkse Open Limburgs Korenfestival gehouden. Met een knipoog naar het thema, Creativiteit vanuit Traditie, was de keuze gevallen op een heel variërend repertoire: van klassiek tot hedendaagse pop, en van country tot Celtic Folk met als toetje wat Nederlands. Onze muzikale flexibiliteit werd door de jury gewaardeerd en met de Themaprijs van € 500 beloond, waar we uiteraard heel blij mee zijn! Foto's: Pascal Moors (www.noseforphotography.nl)
Everything - 7 van 12.jpg

Everything

Op 4 november 2017 vierde Odeon haar 35-jarig bestaan. In een feestelijke ambiance trakteerde Odeon op favorieten uit alle theaterconcerten, een aantal gouwe-ouwe en als toetje enkele nieuwe liedjes. Presentator en oud-lid Hans Reuser zorgde er op humoristische wijze voor dat het publiek betrokken werd bij de voorstelling.
A Fistful of Odeon 2034 Etoes.jpg

A Fistful of Odeon

In maart 2016 stond Odeon zes keer op de planken met A Fistful of Odeon. Vanuit een 'Who's-done-it' scenario werd dezelfde verhaallijn twee keer gespeeld, vóór de pauze vanuit het perspectief van Father Frank en ná de pauze vanuit het perspectief van de Mexicanen. De moordenaar bleek uit onverwachte hoek te komen...
Scrooge28.jpg

Scrooge Yourself a Merry X-mas

Op 13 december 2014 gaf Odeon voor het eerst in haar bestaan zelf een kerstconcert. Geheel in Dickins kledij gaven we een matinee- en een avondvoorstelling in de Cellebroederskapel.
OdeonParcours_40.jpg

Parcours 2014

Odeon luidde op 14 september 2014 het nieuwe culturele jaar in met een concert in de St. Jan's kerk.
Dat is de sajs03.jpg

Dat is de Sajs

In december 2013 speelde Odeon mee in de theatershow ‘Dat is de Sajs’ ter ere van het 11-jarige jubileum van Duo X-Elle. De voorstelling vertelde het verhaal van markante Maastrichtse figuren en werd volledig in het Maastricht's dialect gespeeld. Voor sommigen van ons een extra uitdaging!
Sep 13, 2013 - 11.jpg

25-jarig jubileum Jacqueline

Op 12 september 2013 vierde Odeon het 25-jarig jubileum van Jacqueline met als hoogtepunt de uitreiking van een Maastrichter Steerker door wethouder Nus.
Odeonatic215337.jpg

Odeonatic

In januari 2013 gaf Odeon zes voorstellingen van haar show Odeonatic. De show was losjes gebaseerd op de absurdistische humor van Monthy Python.