Het grote HOMZK

Op 20 juni was het dan zover: ons weekendje weg. De bestemming was de kerk van Ovifat in de Ardennen, de paklijst was even concreet, het thema was met “HOMZKF” een vraagteken voor ons.

Aangekomen in Ovifat bleek de kerk dicht, volgens de plakaten zouden we hier een concert van drie minuten moeten geven (van 18.00 – 18.03u), dus dat ging helaas niet door. Dat was dan ook meteen het enige en laatste dat niet geheel volgens de uitstekende planning en organisatie van Rosina, Jan Wouter en Maurice ging. Voor de autopech onderweg van ons nieuw lid Frank met zijn oldtimer kan de organisatie immers niet aansprakelijk worden gesteld. Frank wel, zijn proeftijd wordt wederom verlengd, jammer.

Drie straten verder dan de kerk, lag ons tijdelijk verblijf: een prachtig groot huis midden in het groen. Het thema werd meteen duidelijk bij aankomst, wij werden warm welkom geheten met glühwein op Het Odeon MidZomer KerstFeest. Het hele huis straalde kerstfeest uit met kerstversieringen en kerstmuziek.

De tweede grote verrassing was de aanwezigheid van Toon (geen koorlid, komt wel luisteren als het moet van Jan Wouter). Toon heeft zich vanaf het eerste tot het laatste moment uiterst vakkundig ingezet om alle maaltijden tot een groot succes te maken. Van de inkoop tot de bereiding tot de afwas: zijn keuken was zijn domein. Zijn persoonlijke doelstelling “twee kilo per heup erbij voor elk koorlid”, heeft hij gehaald. Het kerstdiner op zaterdagavond, daar kon geen restaurant tegenop.

En oh ja, naast gegeten, hebben we ook gerepeteerd (nieuwe kerstliedjes uiteraard), gefietst over de oude Vennbahn, van de zon genoten en proberen te slapen.