Met tulpen, feest en klompen “oppe Ruiver”

Zaterdag 15 november 2016 toog Odeon naar Reuver voor een herfstconcert met twee plaatselijke muziekverenigingen. Odeon was, evenals de band Net oet bèd, te gast bij Trommel- en Fluiterkorps (TFK) St. Barbara.

Het thema was tulpen, feest en klompen. Met de trommels en fluiten van het korps, met drums, trompet, gitaren en zang van de band en met a capella zang van Odeon werd het een gezellig Hollands feestje met gevarieerde muziek.

Er werd gestart door het TFK met de tune van de Top 2000 (Tommy overture van The Who). Op dezelfde muziek werd ook twee keer een spel gespeeld a la Ik houd van Holland. Door het publiek werd een doos doorgegeven totdat de muziek stopte. Diegene die op dat moment de doos in handen had, kreeg een kado aangeboden. Aan de reacties van het publiek te horen, viel dat goed in de smaak.

Odeon bracht succesnummers uit het verleden, zoals Aan de Amsterdamse grachten, Ik ben ‘m kwijt, Sophietje en Pastorale. Ook werd er informeel meegezongen met de Klompenmedley van het TFK, onder andere bij Daar bij die molen. Onze Jan Wouter Brunings zong met het TFK Het dorp van Wim Sonneveld. En als finale werd Nederland, oh Nederland gezongen.