Odeon druk met repetities ‘Dat is de Sajs’

Odeon is door Duo X-Elle gevraagd om mee te werken aan hun jubileum theatershow ‘Dat is de Sajs’. De repetities zijn inmiddels in volle gang en de niet-Maastrichtenaren onder ons (en dat zijn er nogal wat) werken hard aan het benodigde ‘Mestreechse aksent’.

Duo X-Elle, Dorrie Satijn (ex-Odeon) en Marie-Ange Castermans, viert met deze theatershow haar 11-jarig bestaan. De show draait om de Maastrichter stadsfiguur Annie van Loo, bekend als ‘Vrouw Versjevee’. Op 27, 28 en 29 december 2013 is deze theaterproductie te zien in het auditorium van het MECC. Kaarten à 25 Euro per stuk zijn verkrijgbaar bij het VVV kantoor in Maastricht.

Annie van Loo heeft naam gemaakt met ’’t nejkiske vaan Vrouw Verzjevé’ en ook heeft zij een aantal carnavalsliedjes geschreven. Door het overdragen van haar schatkist vol Limburgse volkscultuur aan Duo X-Elle,  blijven alle mooie herinneringen levend. ‘Duo X-Elle laat iedereen die het wil genieten en lachen van herinneringsvolle traditie en Maastrichter historie’, aldus het persbericht. Bij deze traditie hoort ook de ‘sjariteit’. De opbrengst van deze productie gaat naar ‘Stichting de Knoevel’ die zich inzet voor families met een ernstig ziek kind.