Science

Op zaterdag 3 november was de premiere van Science, een compositie van Verklanking, een samenwerkingsverband tussen componist Vincent Cox, wetenschapper Dr. Tim Leufkens en dirigent Frank Marx. Het muziekstuk stelt de vraag ‘wat maakt een mens een mens?’ centraal. Aan de hand van de verklanking van vier wetenschappen, namelijk natuurkunde (φ), biologie (β), wiskunde (μ) en psychologie (ψ) wordt gezocht naar een antwoord op de vraag. De compositie heeft naast de vier wetenschappen een introducerend deel, de hypothese, en een afsluitend deel, de falsificatie. De delen heten in volgorde van verschijnen ‘Hypothesis’, ‘Physics’, ‘Biology’, ‘Mathematics ’, ‘Psychology’ en ‘Falsifiability’.

Science wordt vertolkt door slagwerkers en blazers van Philharmonie Sittard en Harmonie St. Michaël Thorn en Vocal Group Odeon. Claudia Couwenbergh is de sopraanzangeres, Cyrille Niël speelt accordeon en Nikki Bourry en Celine Janssen verzorgen de dans.

Science is nog te zien op zaterdag 27 januari in de Oranjerie in Roermond and zaterdag 7 april in de St Janskerk in Maastricht.

   
 

Foto’s: Cloë Notten Fotografie