Succesvolle reeks theaterconcerten iOdeon

In oktober 2019 hebben wij maar liefst zes keer iOdeon gepresenteerd. Het concert schetst onze wereld met al haar technische ontwikkelingen. Die dragen de mogelijkheid in zich voor een betere wereld maar net zo goed voor grotere ongelijkheid. Wat betekent het om mens te zijn in een wereld die zo snel verandert? Wat als al die slimmere en betere systemen mensen overbodig en nutteloos maken? Als we steeds meer gaan vergeten wat echt contact hebben met anderen betekent? Moeten we hier bang voor zijn? Het is tenslotte geen onoverkomelijke natuurkracht die ons overvalt. We kunnen zelf onze toekomst vormgeven, maar welke toekomst willen wij? Dé vraag van ieder science fiction verhaal.

De oude Sphinx-fabriek bleek een gedurfde en prachtige locatie die iOdeon ondersteunde. De industriële omgeving van weleer was immers de voorbode van onze wereld nu, vol technische ontwikkelingen. Het in groten getale aanwezige publiek werd getrakteerd op mooie, grappige, ontroerende meerstemmige a capella zang. Door de subtiele verbeelding (dankzij regisseur Sybrand van der Werf) drong de vraag zich op of de mens steeds meer robot wordt of de robot steeds meer mens.
De reacties waren louter enthousiast en zeer lovend.

Bekijk het fotoboek van onze voorstelling om nog een keer in de stemming te komen.

   
 

Dat iOdeon zelfs tot een life-event kan leiden, blijkt uit het volgende: een echtpaar uit Vaals was tijdens het bijwonen van iOdeon zo onder de indruk van de locatie dat ze besloten een loft te kopen in de oude Sphinx-fabriek. Ze waren er nog niet eerder geweest. Wij vergezellen hen graag met onze klanken naar een warm woongenot.