Schrikkel Zang Prikkel

Datum/Tijd
29 februari 2024
19:00 - 21:00 uur

Locatie
Boekhandel Dominicanen
Dominicanerkerkstraat 1
6211 CZ Maastricht
Nederland
Kaart niet beschikbaar

Omschrijving

Voor iedereen die zijn/haar zangtalent wil prikkelen, is er op 29 februari van 19.00 tot 21.00 uur een open repetitie in boekhandel Dominicanen te Maastricht. Odeon nodigt bezoekers uit om deze extra dag in februari te gebruiken om kennis te maken met de 22 koorzangers. Samen iets nieuws zingen prikkelt je hersenen, net als het lezen van een nieuw boek. Dus: boek dicht, schuif aan en zing mee!

Onder leiding van dirigente Jacqueline Nelissen, geen onbekende in de muziekwereld, brengen zij populaire en klassieke muziek met een humoristische twist. Odeon zingt a capella en minimaal vierstemmig.

Muzikale uitersten
Odeon bestaat al ruim 40 jaar en heeft door de jaren heen naam gemaakt met haar eigen theaterconcerten. Tijdens die concerten weet Odeon muzikale uitersten tot een geheel te smeden. Jacqueline: “Oet de kop en mèt peskes’ kan alleen als de kwaliteit van de zangers hoog is, en dat zit bij Odeon wel goed. In het voorjaar van 2025 staat weer een nieuwe reeks gepland, het thema blijft nog even een 🤫. Met nog een jaar aan voorbereiding is dit dus een mooi moment voor nieuwe leden om aan te sluiten”.

Als koor en dirigent er uitdaging in zien, doet Odeon, op projectbasis, ook mee met theaterproducties van anderen. In 2023 hebben zij bijvoorbeeld de koorpartijen verzorgd van La Traviata voor Opera Compact.

Blader door het boek van Odeon
Op de website en de facebookpagina kun je beeld- en geluidsfragmenten van eerdere concerten en projecten vinden.

Dirigente Jacqueline: “Kom meezingen of gewoon eens luisteren tijdens de open repetitie! Zangers uit alle stemgroepen zijn welkom, maar voor heren en hoge sopranen wordt extra gejuicht 😉.”